Koopmansclassics
- 1646 -

Trakteer jezelf en rijd een boot

Geef je rijbewijs door, zodat je kunt zeilen in de zee, het meer en de rivier. Gun uzelf een ongeëvenaarde vrijheid en geniet op een andere manier van uw vakantie!

Beschrijvende herinnering aan een bootlicentie

Een bootlicentie is een navigatieticket waarmee u een motorschip met een vermogen van meer dan 6 pk kunt besturen. Weet dat je theoretische en praktische tests moet doorlopen om er een te behalen. Voor het behalen van een bootslicentietest zijn de volgende voorwaarden vereist:

  • Ten minste 16 jaar oud zijn,

  • In goede lichamelijke conditie zijn (inclusief gezichtsvermogen, gehoor, motorische),

Er zijn dan verschillende soorten bootlicenties, afhankelijk van of u op zee of in het binnenland wilt varen of afhankelijk van de grootte van uw vaartuig of de afstand die u naar zee wilt.

Leer een schip te besturen

Het is waar dat u uw boot moet besturen als u op het water bent. Als zodanig zijn er schoolboten speciaal gemaakt om de basis van navigatie op zee of binnenwateren te leren. U moet weten dat het besturen van een boot enige controle vereist van waar het nodig is om een ​​vergunning te hebben om het te doen.

Kunnen we navigeren zonder een vergunning, maar vergezeld?

Begeleid rijden is mogelijk met een schip zo lang als men ten minste 16 jaar oud is. Een persoon met een vergunning voor een kustoptie of een offshore-vergunning kan een escorte van een persoon zijn zonder een rijbewijs op een motorboot. De enige vereisten zijn:

  • Zijn licentie moet minstens 3 jaar zijn behaald,

  • De begeleider moet een verklaring afleggen aan het hoofd van het ministerie van maritieme zaken van zijn departement

Dus het is niet omdat je op het water bent, dat je geen vergunning hoeft te hebben om je boot te besturen. Inderdaad, er is een vaarbewijs voor nodig om zonder zorgen op de zeeën en op de bloemen te kunnen rollen.